Hirdetés

A gamerek és a környezettudatos felhasználók örülhetnek az új Acer termékeknek



|

Dupla 4K-s monitort és egy nagyon-nagyon környezetbarát notebookot mutatott be a CES-en az Acer, valamint érkeznek a cég Wi-Fi 7-es Predator routerei is.

Hirdetés

Egy halom új termékkel köszöntötte 2024-et a CES-en az Acer is. A cég vezetőinek jó pár évvel ezelőtt eszükbe jutott, hogy itt lenne az ideje az IT-világába is behozni a környezetbarát hozzáállást, és jó látni, hogy ezen törekvésük azóta sem változott, sőt, még nagyobb fokozatba kapcsoltak. Ezen a téren is láthattunk újdonságot, de azért a show főszereplőjét mégiscsak a gaming almárka, a Predator vitte el, meg is mutatjuk, mi volt szerintünk a legizgalmasabb

Megduplázott 4K-s felbontás

A Predator gaming márkajelzés alatt bejelentett Z57-től nem csoda, ha dobsz egy hátast. No nem csupán a 2400 eurós ára miatt - a szerény kis kijelző 57"-os, ami a monitorok világában igen nagynak számít, az viszont már a tévéknél is ritka, hogy a felbontás nem szimplán 4K-s, hanem DUHD, vagy dupla Ultra HD. Ez 7680×2160 pixelt jelent, vagyis kitalálhatod, hogy egy ultraszéles vásznú monitorról van szó, ami olyan, mintha két darab 4K-s monitort tennél egymás mellé.

A 32:9-es képarányhoz már elengedhetetlen az 1000R íven meghajlított sík, és itt már az Edge LED háttérvilágítás sem biztosítana kellően homogén fényerőt. Az Acer ezért 2304 zónás miniLED technológiát vetett be, így a csúcsfényerő az 1000 nitet is meghaladja, aminek köszönhetően a VESA DisplayHDR 1000 szabványnak is megfelel a kijelző. A színtérlefedettség 98%-os a DCI-P3 esetében, ami szintén nagyon jó értéknek számít, és természetesen a magas frissítési ráta (egészen pontosan 120 Hz) sem maradt ki. A Z57 mindenféle trükkre képes (PiP, PbP képfelosztások), van két HDMI 2.1-es portja, falra szerelhető, de a lábán is stabilan meg tud állni. A cég állítása szerint a 2×10 Wattos hangszórója erőteljes és nagy teljesítményű, de azért erre nem vennénk mérget. Az viszont biztos, hogy egy RTX 4090 nem lesz elég, ha ezen a monitoron szeretnél DUHD-ben játszani.

"Szerényebb" monitorokat is bemutatott az Acer a 2024-es CES-en. A 850 eurós Predator X34 V3 34"-os, ívelt és szintén miniLED-es, WQHD-felbontású és 180 Hz-es frissítés mellett 1 ms-os GtG válaszidőt, valamint DisplayHDR 1000 megfelelőséget ígér.

Hirdetés

Ha a LED-ek számodra a múlt, akkor is van meglepetése az Acernek. A Predator X39 és X34 X páros szintén szélesvásznú 39" és 34"-os modellek WQHD-felbontással (1500 és 1300 Euró), viszont a panel itt már OLED, ami tökéletes kontrasztot biztosít. Sajnos a fényerő nem olyan óriási, 400 nit körüli, viszont a 800R íveltség és az akár 240 Hz-es frissítés fontos és hasznos tulajdonságok.

Ha munkára, tanulásra is használnád új monitorodat és notebookot is kapcsolnál rá, jó hír, hogy minden Acer modellre került egy Type-C port, ami 90 wattos töltés mellett video- és audiojelet is továbbít a monitor felé, sőt, a monitorok a KVM-kapcsolásra is képesek.

Acer Vero: a zöld laptop

A Vero almárka már néhány generáció óta képviselteti magát a piacon és nem is volt kérdés, hogy idén is érkezik új modell. Az 1200 eurós áron induló Vero 16 Ai PC természetesen az új Intel Core Ultra CPU-kra épül, így dedikált AI-gyorsító is került bele, valamint Wi-Fi 7 hálózatra is képes kapcsolódni. Az új modellben kétszerannyi újrahasznosított alapanyag van, mint a 2021-es elődjében, ezáltal még kisebb a gép terhelése a környezetre nézve. Emellett a laptop egyszerűen szervizelhető, 11 órás üzemre képes egyetlen töltéssel, 16:10-es, 16"-os kijelzője 2560×1600-as felbontású, találsz rajta Thunderbolt 4 portot és akár két darab NVMe SSD-t is kérhetsz bele.

Ragadozó routerek

A számos Aspire és egyéb notebookok mellett az Acer idén a routerek világába is betette a lábát. A Qualcommal együttműködve két új routert is építettek, amelyek immáron a Wi-Fi 7-szabványnak is megfelelnek.

A Predator Connect X7 5G CPE a nagy testvér, ugyanis a Wi-Fi 7-kompatibilitás mellett 5G-kapcsolatra is képes, míg a Predator Connect T7-ből a mobilnet-modul hiányzik. Mindkét router képes Mesh-hálózat kiépítésére, emellett pedig számtalan gaming funkcióval is ellátták. Ilyen például az Intel Killer Prioritization Engine, a Multi-Link működés és a hibrid QoS.

Az új routerek akár 11 Gbit/s sebességű Wi-Fi 7-kapcsolatra is képesek, az X7-es modell pedig 3,5 Gbit/s-on tud 5G hálózatokhoz kapcsolódni. A routerek kezeléséhez dedikált szoftver is jár (Acer Predator Connect app), valamint mindegyik modellben aktív a Trend Micro Home Network Security motor, ami minden, az otthoni hálózatra kapcsolt eszköz központi védelméről gondoskodik. A két router márciustól, illetve áprilistól lesz elérhető 249 és 399 eurós áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.