Hirdetés

Az Intel besegített a Google-nek



|

Az új csúcskészülékekben lévő Pixel Visual Core társprocesszor fejlesztését maga az Intel segítette.

Hirdetés

Bár a felhasználók tömegeihez még meg sem érkezett a Google Pixel 2 és a Pixel 2 XL, a két okostelefon már most több sebből vérzik. Egy dolgot azonban nehéz lenne elvenni a két okostelefontól: lenyűgöző kamerával rendelkeznek. Ezt a Google speciális HDR+ algoritmusa mellett a Pixel Visual Core társprocesszornak is köszönhetik

Hirdetés

A Pixel Visual Core-t igazából csak az Android 8.1-es frissítéssel engedélyezi és állítja hadrendbe a Google: onnantól kezdve a fotózást és az AI-alapú funkciókat turbózza fel. 

Nemrég kiderült, hogy a társprocesszor fejlesztésén a Google az Intellel dolgozott közösen. Nem volt ugyanis olyan chip a piacon, ami kiszolgálta volna a Google igényeit. 

A társprocesszor engedélyezése után a HDR+ technológiás fotók még gyorsabban készülnek majd el, és a mesterséges intelligenciára építő funkciók teljesítménye is megnő. Mindennek hála persze az üzemidő is emelkedhet. 

Az Intel a közelmúltban nem volt túl szerencsés a mobilpiaccal és a mobilos chipekkel, de a jelek szerint a tapasztalata most jól jött ahhoz, hogy a Google embereivel közösen dolgozzon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.