Hirdetés

Az Intel egyik fejese kikotyoghatta a Windows 12 érkezését



|

Nem akármilyen forrással bővült a Windows 12-t érintő pletykák köre.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be a legfrissebb felhasználói statisztikákról, melyek alapján a legfeljebb pár éves processzort és TPM 2.0 biztonsági chipet követelő Windows 11 továbbra sem képes széles körben elterjedni, pedig már több mint két éve a piacon van.

Hónapok óta keringenek a pletykák arról, hogy a Microsoft feladhatja a próbálkozást, és már jövőre befuthat a Windows következő, Windows 12 néven emlegetett főverziója, amely kifejezetten alacsony gépigénnyel igyekezhet sikeresebbé válni az elődjénél. Most pedig nem más, mint az Intel egyik vezetője utalt az új rendszer érkezésére.

Elsőként az amerikai PC World szúrta ki, hogy a pénzügyi igazgató David Zinser elszólhatta magát a Windows 12 ügyében, amikor a múlt hónapban a Citigroup által megrendezett Citi's Global Technology Conference vendége volt.

Hirdetés

Zinsert itt az Intel kilátásairól kérdezték a súlyos visszaesést elszenvedő PC piac tükrében, amelyre az alábbi választ adta:

"Úgy gondoljuk, hogy 2024 nagyon jó év lesz az ügyfeleket kiszolgáló divíziónk számára, különösen a Windows frissítése miatt. Még mindig úgy véljük, hogy a telepített bázis eléggé elöregedett, és szükség van egy frissítésre, a katalizátorként ható Windows miatt pedig a jövő év lehet ennek a kezdete. Összességében tehát optimisták vagyunk azzal kapcsolatban, hogy miként alakulnak a dolgok 2024-től."

A kijelentésben ugyan nem hangzottak el a Windows 12, vagy a következő generációs Windows kifejezések, de eléggé egyértelmű, hogy Zinser nem a Windows 11 rendes éves frissítéséről beszélt, hiszen az operációs rendszer népszerűtlenségét elnézve nincs oka azt feltételezni, hogy ez cseppet is feltüzelné az Intel termékeivel kapcsolatos vásárlói kedvet.

A pénzügyi igazgató tehát valami nagyobb dologra utalt, ami jó eséllyel csak a Windows 12 lehet, bármilyen néven is érkezzen végül. Az eddigi szóbeszédek alapján a Microsoft tavasszal vagy nyáron leplezi le az új platformot, ami moduláris kialakítással érheti el, hogy a Windows 11-gyel ellentétben a gyengébb gépeken is vígan elfusson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.