Hirdetés

Az Intel feje szerint akár 2023-ig is eltarthat a chiphiány



|

Pat Gelsinger a vállalat befektetőinek tartott beszámolójában arról beszélt, hogy a helyzet javul, de még messze nem vagyunk kint a vízből.

Hirdetés

Aki az elmúlt egy évben akart processzort, videokártyát vagy új generációs konzolt venni, annak azzal a szomorú ténnyel kellett szembesülnie, hogy az egyes termékek vagy egész egyszerűen elérhetetlenek, vagy csak több hónapos várólisták után, az eredeti ár akár többszöröséért lehet őket beszerezni.

A chiphiányról már sokan sokfélét mondtak, és míg egyesek reménykednek a fellendülésben, nem mindenki látja ilyen pozitívan a piacot.

Hirdetés

Pat Gelsinger, aki év elején foglalhatta el az Intel ügyvezető igazgatói székét, most a vállalat pénzügyi beszámolója során osztotta meg a véleményét a témában. Bár be tudott számolni néhány pozitívumról, azért hozzátette:

"A gyártási lánc végén továbbra is nagyon erős a keresleti oldal. Arra számítok, hogy az év második felében már sikerül felülkerekedni a hiányon, de beletelik még 1-2 évbe, mire a piac maximálisan ki tudja majd szolgálni a keresletet."

Persze konkrétumokkal nagyon nehéz szolgálni ilyen helyzetben, hamarosan tényleg javulásnak indulhat a helyzet, hiszen számos gyártó kezdett hatalmas gyártelepek felhúzásába 2020-ban, hogy ki tudják szolgálni a potenciális vásárlókat, de szükség van még némi időre, mire ezek valóban elkezdenek termelni. A legpesszimistább számítások szerint tehát még jó darabig nem hagyhatjuk magunk mögött a káoszt, ugyanakkor a következő hónapok során már jöhet egy kisebb fellendülés, és talán könnyebben beszerezhetővé válnak a jelenlegi hiánycikkek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.