Hirdetés

Az Intel NEM ajánlja, hogy telepítsd a frissítéseket



|

Állandó kékhalálokat okoznak a Spectre és a Meltdown elleni frissítések, ezért most már az Intel sem ajánlja az eddig kiadott csomagok installálását.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy kirobbant a Spectre és a Meltdown sérülékenységekkel kapcsolatos botrány, az Intel máris közzétette a szoftverfrissítéseket, amelyek befoltozták a chipek hardveres biztonsági réseit. Sajnos a következő időszakban kiderült, hogy a felhasználóknak nem a teljesítménycsökkenés miatt kell aggódniuk, hanem inkább az állandó újraindulások miatt. 

Hirdetés

Miközben egyes AMD-s konfigurációk többé be sem töltöttek a frissítés után, az Intel processzoroknál állandó kékhalálokat okoznak a javítások. Idővel az Intel elismerte, hogy gyakorlatilag minden processzorára kihat ez a kellemetlenség (persze vannak szerencsések, akiknél nem jelentkezett a hiba). 

Az Intelnek most sikerült azonosítania a probléma gyökerét, de egyelőre nem készültek el a frissített javításokkal. 

Emiatt az Intel mindenkinek azt tanácsolja, hogy egyelőre NE telepítse az eddig kiadott frissítéseket, inkább várja meg a következőt. 

Az új csomag tesztelését iparági partnerek közreműködésével már megkezdték, ha a tesztet befejeződtek, mindenkihez eljut a patch. Természetesen a mostani eset ellenére az Intel minden ügyfelének és az otthoni felhasználóknak is azt javasolja, hogy tartsák a rendszereiket naprakészen, frissen. Azt azért beismerték, hogy aki követte ezt a tanácsot, most pórul járhatott, és nagy valószínűséggel gyakori újraindulásokkal és kiszámíthatatlan rendszerviselkedéssel küszködik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.