Hirdetés

Az Intelhez igazolt az Apple egyik vezető chipfejlesztője



|

Az M1-es átállásért felelős vezető pont ahhoz a céghez tér vissza, melyet az Apple ejtett a saját chipjeiért.

Hirdetés

Októberben a fél tech sajtó az Intel fejesén, Pat Gelsingeren poénkodott, aki egy interjúban azt találta mondani, hogy továbbra is reménykedik a cég termékeitől elpártolt Apple visszahódításában.

Mint ismert, a cupertinóiak a házon belül fejlesztett M1-chip 2020-as bemutatásával új platformra helyezték a Mac számítógépeiket, fokozatosan véget vetve a két vállalat 2005 óta tartó szoros együttműködésének. A jelek szerint azonban Gelsinger nem a levegőbe beszélt, most ugyanis épp az Apple-től happolt el egy vezető chipfejlesztőt.

Hirdetés

Jeff Wilcox a LinkedIn profilján jelentette be, hogy visszatér az Intelhez, ahonnan 2013-ban igazolt az Apple csapatába. A Mac-divízió rendszerarchitektúrákért felelős csapatának igazgatójaként Wilcox vezető szerepet játszott az M1-es átállásban, így nála jobban kevesen láthattak bele az almás technológiába.

"Csodálatos nyolc év után úgy döntöttem, hogy elhagyom az Apple-t, és egy másik lehetőség után nézek. Ez egy hihetetlen utazás volt, és nem is lehetnék büszkébb mindarra, amit az ott töltött időm alatt elértünk, és ami az Apple Silicon átállásában csúcsosodott ki az M1, M1 Pro, M1 Max SoC-okkal és rendszerekkel."

Wilcox ettől a héttől az Intel Design Engineering Group technológiai igazgatójaként folytatja, ebben a pozícióban pedig ő felel minden SoC-ért az Intel ügyfeleket célzó szegmensében. Magyarán innentől a kékek fejlesztéseit felügyeli majd az az ember, aki a másik térfélen eddig éppen az Intel-chipek leváltása felett bábáskodott.

Habár Gelsingerék számára ez mindenképp fontos győzelem, nem árt megjegyezni, hogy az almás chipeket fejlesztő Apple Silicon-részleg továbbra is Johny Srouji alelnök vezetése alatt áll, tehát Wilcox személyében nem az egész "M1-hadművelet" fejese távozott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.