Hirdetés

Az MSI is megmutatta az új, 12GB-os RTX 3080-as videokártyáit



|

A több memóriával szerelt modellek hamarosan megtalálhatóak lennének a boltok polcain, ha nem 2022-t írnánk.

Hirdetés

Tegnap az Nvidia hivatalosan is megerősítette, hogy kiad egy újabb, több memóriával szerelt RTX 3080-at, amit például a magasabb felbontáson játszó játékosok (jóhiszeműen csak őket említjük) nagyon fognak majd tudni értékelni. A legnagyobb videokártya gyártók pedig nem is vártak egy pillanatot sem, azonnal megmutatták, hogy milyen formában lesz náluk kapható (de nem elérhető) az felturbózott RTX 3080 12GB.

Tegnap már megírtuk nektek, hogy mivel készül a Gigabyte, most pedig az MSI is leleplezte az új modelleket.

Hirdetés

A tajvani cég nem újított nagyot, a három korábbi termékkategóriában indítja el az új lapkát is. Ennek megfelelően érkezik az RTX 3080 SUPRIM, az RTX 3080 GAMING TRIO és az RTX 3080 VENTUS 3X. Az új GPU 12GB GDDR6X memóriája 19  Gbps-os sebességre lesz képes és ugyan nem lesznek az MSI által feljebb húzva, ez talán nem is indokolt annak fényében, hogy az új, 12GB-os modell már magában is 20%-kal gyorsabb, mint az alap, 10GB-os RTX 3080.

A SUPRIM kártyák most is egy fokkal erősebbek lesznek a náluk kisebb modelleknél, hiszen az MSI ebben az esetben is elérhetővé tesz egy BIOS kapcsolót, amivel a játékosok választhatnak majd a csendes működés és az extra energia között.

Apró öröm, hogy minden most bemutatott videokártya LHR-es, azaz Light Hash Rate GPU, így kevésbé alkalmasak a bányászásra, mint a non-LHR-es társaik. Ettől függetlenül persze nem számolunk azzal, hogy tényleges ajánlott fogyasztói áron bármelyik is feltűnik a közeljövőben a boltok polcain.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.