Hirdetés

Az NVIDIA belépett a legnagyobbak közé



|

Az S&P 100 indexhez csatlakozott az NVIDIA, vagyis immáron egy ligában tartják számon a legnagyobb amerikai cégekkel.

Hirdetés

Az NVIDIA is bekerült a Standard and Poor's S&P 100 indexébe, amely egy amerikai tőzsdeindex. Az NVIDIA a Time Warner helyét veszi át, miután az az AT&T-vel olvadt össze. 

Hirdetés

Ez óriási mérföldkövet jelent az NVIDIA számára, hiszen az S&P 100-ba kizárólag a legnagyobb és legfontosabb amerikai vállalatok kerülhetnek be. A tech szektorból olyan nevek vannak rajta, mint az Amazon, az Apple, a Facebook, a Google, az IBM, az Intel, a Microsoft, a Netflix, az Oracle, a Paypal, a Qualcomm vagy a Texas Instruments. 

Az NVIDIA tőzsdei árfolyama agresszív módon növekedett az elmúlt években, amit többek között annak köszönhet a vállalat, hogy minden negyedévben újabb és újabb rekordokat döntött. 

Míg korábban csak a gamereknek gyártott GPU-kat a cég, addig a fejlesztéseknek hála mostanra a számítási feladatok, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás terén is vezető szerephez jutott az óriás. Mindezt a befektetők is értékelik, tehát a tőzsdei árfolyam igen kedvezően alakul. A cég piaci értéke már több mint 160 milliárd amerikai dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.