Hirdetés

Az új 13 hüvelykes Apple MacBook Pro egy új korszak kezdete is



|

Az új MacBook Pro modell érkezése egyben egy korszak végét is jelenti: többé nem árul pillangómechanikás billentyűzettel szerelt laptopot az Apple.

Hirdetés

A vártnál hamarabb mutatta be az új, 13 hüvelykes MacBook Pro laptopját az Apple, ez a modell már Magic Keyboardot kapott, és bár másban nem tűnik annyira forradalminak, billentyűzete miatt mégis jelentős mérföldkő. Innentől kezdve ugyanis lezárult egy korszak, pillangómechanikás billentyűzettel szerelt laptopot többé nem árul az Apple. Viszonylag gyorsan kisöpörte a sokat kritizált megoldást a gyártó, hiszen elsőként a tavaly novemberben debütált 16 hüvelykes MacBook Pro kapott új billentyűzetet, majd márciusban a MacBook Air is. Immáron pedig a teljes kínálat átváltott ollós mechanikára. 

Hirdetés

Az Apple megtartotta a Thunderbolt 3 / USB-C portokat és a Touch Bart, a jackcsatlakozót, a Touch ID szenzort és egy fizikai Esc gombot. A RAM 32 GB lehet maximum, a tárhely kapacitása 4 TB legjobb esetben. Mindehhez maximum 4,1 GHz-en dolgozó, tizedik-generációs Intel CPU társul Iris grafikával, ami 6K-ban is kezeli a Pro Display XDR-t. 

A 256 GB tárhelyet kínáló alapmodell vételára 539 990 forint, 512 GB tárhellyel 619 990 forint. Ezekbe 8 GB RAM, de csak nyolcadik-generációs Intel processzor jutott, szakértők szerint ez óriási hátrány a windowsos riválisokhoz mérten. Aki 16 GB RAM-ot és valóban tizedik-generációs CPU-t szeretne, annak már 799 990 forintot kell fizetnie a laptopért. Mindhárom modell elérhető már hazánkban is. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.