Hirdetés

Baj van az NVIDIA videokártyákkal



|

Az NVIDIA elismerte, hogy probléma van a Turing-alapú új grafikus vezérlőkkel, de a hiba állítólag nem annyira elterjedt.

Hirdetés

Egy ideje szaporodnak a nagyobb fórumokon az olyan jelentések, amelyek szerint gondok vannak az NVIDIA új, Turing-alapú videokártyáival. Egyre többen tapasztalnak összeomlásokat, fekete képernyőket és kékhalálokat, valamint rendellenességeket, sőt, működésképtelen kártyákkal is találkozni. 

Hirdetés

A Digital Trends eredeti jelentése óta még több az ilyen beszámoló, de mostanáig nem lehetett tudni, hogy mennyire kell ezeket komolyan venni. A kezdetben elvégre bármilyen hardverrel lehetnek problémák, a negatív tapasztalatoknak pedig mindig nagyobb hangot adnak a felhasználók. A jelentések mögött húzódó szándékok sem voltak mindig tiszták, illetve egy ember több fórumon is közzétehette ugyanazt. 

Immáron azonban nem kell találgatni, az NVIDIA maga ismerte el, hogy a hibák valódiak. 

A problémák az NVIDIA referenciakártyáinál és a partnergyártók termékeinél egyaránt jelentkezhetnek, tehát nem egy gyártóval van gond. Ez alapján vagy az architektúrában van hiba vagy pedig egy adott készletmennyiséggel. Több felhasználó arról írt, hogy a garanciában kicserélt második vagy harmadik videokártyája is ugyanolyan hibákat produkál. A legtöbbször a GeForce RTX 2080 Ti-nél jelentkeznek a rendellenességek, de az RTX 2080 is érintett. 

Az NVIDIA szerint a problémák léteznek, de nem érintenek túl sok embert, a dolog nem kiterjedt. A hibát tapasztaló felhasználókkal személyesen igyekeznek együtt dolgozni. Ez mindenesetre akkor sem jó hír, főleg, ha figyelembe vesszük a magas árakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.