Hirdetés

Baljós felhők az AMD fölött?



|

A Morgan Stanley szerint a grafikus chipek és a konzolok iránti kereslet is csökken jövőre - az AMD árfolyama már a jelentés hatására megzuhant.

Hirdetés

Hétfőn az AMD tőzsdei árfolyama közel 9 százalékot zuhant, miután a Morgan Stanley a cég jövőjére nézve egy kedvezőtlen jelentést tett közzé. A meghatározó befektetési bank szerint több trend is belassul. 

Hirdetés

Joseph Moore elemző szerint a bányászat (digitális pénz) generálta eladások 50 százalékkal csökkennek majd jövőre, ami az AMD grafikus kártyákat illeti. Ez árbevételben 250 millió dolláros visszaesést jelentene. A szakértő szerint a konzolpiacon is visszaesik a kereslet, nagyjából 5,5 százalékkal. 

Az AMD az elmúlt években nehezen maradt talpon, és rendre alulmaradt az Intellel és az NVIDIA-val szemben. 2016-ban és 2017-ben visszafogott sikereknek örülhetett a cég, amit a tőzsdei árfolyama is tükröz. Az AMD saját beszámolói szerint mindenesetre 2012 és 2016 között több mint 2,8 milliárd dolláros összesített veszteséget termelt a vállalat. 

Az AMD legújabb előrejelzései szerint ugyanakkor van remény a jövőre nézve, sőt. A Ryzen és a Threadripper processzoroknak hála újra ringbe szállt az AMD, és végre versenyképes lett az Intellel szemben is. A tőzsdén az Intellel és az NVIDIA-val szemben azonban még mindig nagyon instabil. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.