Hirdetés

Bár több processzor leégett, a Gigabyte szerint nincs túlfeszültség az alaplapokban



|

Pár pusztító eset után sokan kezdték méregetni a feszültséget, és furcsa anomáliákra lettek figyelmesek.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy az X670-es alaplapokban dolgozó AMD Ryzen 7000-es processzorok nemcsak túlmelegedtek, hanem egyenesen le is égtek, minek következtében a gyártók elképesztő gyorsasággal kezdték el publikálni a BIOS frissítéseket az érintett hardverekhez. Így tett a Gigabyte is, nem mindenki volt azonban meggyőződve arról, hogy az új firmware helyesen teszi a dolgát.

Több tesztelő multiméterrel kezdte méregetni az alaplap által leadott feszültséget, aminek a frissítés és a korlátozás után szigorúan 1,3 V alatt kellett volna maradnia, de ezt rendre túllépte.

Hirdetés

A Gigabyte most az alábbi videóval próbálja bizonyítani, hogy a helyes számokat a HWiNFO szoftver mérései adják. Bár általában a fizikai kimenetek szoktak pontosabbak lenni, jelen esetben a szoftveresnek kell hinnünk. 

Pontosabban a multiméter által mért értékek sem helytelenek, egész egyszerűen arról van szó, hogy az alaplap valóban valamivel magasabb feszültséget ad le, de ez már nem jut el a processzorig, ott szigorúan az AMD által meghatározott 1,3 V alatt vannak.

Ezzel együtt mindenkit arra bátorítunk, hogy frissítse a BIOS-t, különösen akkor, ha Ryzen 7000 X3D processzor dolgozik a gépében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.