Hirdetés

Bármi lehetséges: egy 15 éves processzorral is fut a Windows 11



|

Felejtsetek el mindent, amit eddig a Microsoft új rendszeréről gondoltatok.

Hirdetés

Október eleje óta velünk van a Windows 11, mely megannyi működésbeli változás mellett az elődje külsejét is alaposan átszabta. A rendszer indulása közel sem volt zökkenőmentes, komoly probléma adódott például az AMD processzorok erőforrásainak kihasználásával, de az sem segítette a gyors térnyerést, hogy a Windows 11 kifejezetten válogatós a hardverek terén. Legalábbis eddig ezt hihettük.

Hirdetés

Remek tulajdonsága a PC-s közösségnek, hogy mindig szeretnek rácáfolni azokra az állításokra, amiket az óriásvállalatok tényként állítanak a felhasználók elé. Ilyen volt az is, mikor a Microsoft kijelentette, a Windows 11 egyszerűen nem fut bizonyos processzorokon, illetve egy úgynevezett TPM modul is szükséges a rendszer telepítéséhez.

Még szerencse, hogy a Carlos SM névre hallgató Twitter felhasználó nem adja ilyen könnyen magát, nekirugaszkodott hát és egy Pentium 4-es gépre pakolta fel sikeresen a Windows 11-et:

A gép további specifikációi sem okoznak földrengést: az 1 magos CPU mellett 4 GB DDR2-es memória dolgozik, a megjelenítésért pedig a rendkívül combos (nem) GT 710 felel. A PC talán legjobb eleme a 120 GB-os SSD, de ez is csak SATA interfészen csatlakozik az Asus P5Q alaplaphoz.

A konfiguráció az új rendszerrel is hibátlanul működik, még a Windows Update szolgáltatás is gondtalanul telepítette a legfrissebb elérhető csomagokat, mit sem foglalkozva azzal, hogy egy 15 éves CPU ketyeg a házban.

A műveletet Carlos egy Windows 10 PE telepítővel végezte el és hozzátette, a rendszer természetesen MBR/Legacy boot módban települt, nem pedig UEFI-vel, ami egyébként szintén követelmény Windows 11 esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.