Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung új generációs laptopmemóriája



|

Az LPCAMM modul a korábban forrasztott chipek teljesítményét hozza el kis méretben, cserélhető kialakításban.

Hirdetés

A laptopokban tradicionálisan kétféle memóriát használnak a gyártók: LPDDR DRAM-ot, vagy So-DIMM modulokat. Az előbbi kompakt, cserébe rá van forrasztva az alaplapra, így egy esetleges fejlesztés vagy javítás során nem igazán lehet cserélni. A So-DIMM modulok kivehetőek, cserébe viszont a teljesítmény kapcsán kell kompromisszumokat kötnünk.

A most bemutatott LPCAMM megszünteti ezek hátrányait, és ötvözi az előnyeiket.

Hirdetés

Más gyártókhoz hasonlóan a Samsung is a CAMM standard mellett tette le a voksát. Az LPCAMM (Low-Power Compression Attached Memory Module) LPDDR5x memóriával dolgozik, 7,5 Gbps teljesítményre képes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a So-DIMM modulokhoz képest 60%-kal kevesebb helyet foglal az alaplapon, miközben a teljesítménye 50%-kal, az energiahatékonysága 70%-kal jobb.

A vállalat szerint ezek a chipek nemcsak a PC- és laptopgyártók érdeklődését kelthetik fel, hanem a hatékonyságuk miatt akár adatközpontokban is fontos szerephez juthatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.