Hirdetés

Bemutatkozott az Nvidia Ampere, de egyelőre nem nekünk szól



|

Idővel majd az Ampere kerül az Nvidia új, felhasználói videokártyáira is, de a platformot most másképp veti be a cég.

Hirdetés

Hetek óta megy a találgatás, hogy mi lehet az Nvidia Ampere, és hogyan teszi majd jobbá az életünket. A GTC-re tervezett, de a különleges helyzet miatt most, online megtartott bemutatón megtudhattunk néhány részletet: például azt, hogy az Ampere architektúrát először az Nvidia A100 GPU fogja használni. 

Hirdetés

Ahogy az a nevéből is látszik, ez még nem a 30xx-es széria tagja, hanem egy adatközpontokba szánt hardver, mely a legnagyobb számítási kihívásokkal is megbirkózik (akár elődei 20-szorosát is képes nyújtani teljesítményben), valamint fontos szerepe lehet az MI-k tanításában. Az Nvidia szerint az A100 egyszerre csökkenti az adatközpontok költségeit és növeli teljesítményüket, már most számos felhőszolgáltató tervezi alkalmazni, köztük a Microsoft az Azure-hoz.

Az Ampere GPU architektúrája több mint 54 milliárd tranzisztorból áll (2,5-szer többől, mint amennyit a V100 tartalmazott), mellyel ez a világ legnagyobb 7nm-es processzora. Az A100-nál használt Multi-instance GPU, azaz MIG lehetővé teszi, hogy egyetlen GPU 7 külön GPU-ként legyen particionálva, így rugalmasságot kínál az optimalizálásban, a harmadik generációs NVLinknek köszönhetően pedig a GPU-k közötti kapcsolat kétszer olyan gyors lesz, mint eddig volt. Az Ampere idővel egyszerre fogja leváltani a Turingot és a Voltát is a gamereknek szánt videokártyákban.

A teljes, 8 részletből álló, különböző alkalmazási módokat bemutató keynote alább nézhető vissza:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.