Hirdetés

Bemutatkozott, és idén érkezik a Thunderbolt 4



|

Idén, az Intel Tiger Lake processzorokkal együtt debütál a gépekben a Thunderbolt 4 csatlakozó.

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a mobilos Tiger Lake processzorokkal együtt érkező Thunderbolt 4 port, és remek dolgokat ígér minden olyan USB-C port számára, amely támogatja a szabványt. Ennek feladata, hogy nagyobb rend legyen az asztalon, és univerzális kábelek vegyenek minket körbe (bár az USB4 valószínűleg népszerűbb lesz). A Thunderbolt 4 ugyanúgy 40 Gbps-os átvitelre képes, de már USB4-gyel. Természetesen a Thunderbolt 3 és az USB 3.1 visszafelé támogatottak, így az eszközök is. 

Hirdetés

A Thunderbolt 4 képes lesz két 4K-s vagy egy 8K-s monitort kezelni, és már 3000 MB per másodperces átvitelt támogat a külső adattárolóknál. A dokkolók négy portot adnak majd kisebb méretben, a gazdarendszernek pedig legalább egy portnál támogatnia kell a töltést is. Kábelből szerencsére csak egyféle típus lesz, 0,2, 0,8 és 2 méteres hosszban, jövőre 5 és akár 50 méteres is készülhet. 

A Thunderbolt 3 sérülékenységét is javították, így a felhasználói adatok illetéktelen elérésétől nem kell tartani. A szakértők szerint nagy kérdés, hogy az AMD beszáll-e a Thunderbolt 4-es világba, de esélyesebb, hogy az USB4-et választja. Valószínűleg az Apple sem teszi bele a portot az ARM-alapú Macekbe, és ha a Microsoft sem a Surface kütyükbe, akkor a Thunderbolt 4 nem igazán válik világsikerré. Project Athena-alapú laptopokban viszont biztosan elérhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.