Hirdetés

Bezavart a vírusirtóknak a Windows 11 új frissítése



|

Problémákat tapasztalhatnak azok, akik egy bizonyos vírusirtó mellett döntöttek.

Hirdetés

Egyértelmű, hogy van még hova fejlődnie a Windows 11-nek, ahogy az sem kétséges, hogy a Microsoft gőzerővel igyekszik jobbá tenni a legfrissebb operációs rendszerét. A védelme épp kiemelkedően jó, a Windows Defender gőzerővel dolgozik a kártevők visszatartásán, de aki extra biztonságot akar, használhat külsős vírusirtót is.

Persze még a legjobb akarat ellenére is megeshet, hogy porszem kerül a gépezetbe, és egy frissítés nemcsak javításokat, hanem hibákat is hoz magával. Ezúttal is valami ilyesmi történt, ráadásul elég fontos szoftverek érintettek.

Hirdetés

A Windows 11-hez és a Windows Server 2022-höz megjelent opcionális, KB5014019-es frissítés kompatibilitási hibát okozott a Trend Micro több biztonsági terméke kapcsán is. Egészen pontosan a User Mode Hooking, vagyis a UMH komponens érintett, ez pedig problémát okozhat számos komolyabb funkciónál, például a ransomware-ek elleni védelemnél is.

A Trend Micro alábbi termékei érintettek:

  • Worry-Free Business Security Advanced 10.0
  • Worry-Free Business Security Services 6.7
  • Apex One 2019
  • Apex One as a Service 2019
  • Deep Security 20.0
  • Deep Security 12.0

Enyhít a helyzet súlyosságán, hogy elvileg nem minden felhasználó érintett, és mivel csak egy előnézeti frissítésről van szó, várhatóan a Microsoft is orvosolni fogja a hiányosságokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.