Hirdetés

Bezuhant az Nvidia nyeresége, és ez nagyon jó hír a gamereknek



|

1,4 milliárd dollárral esett vissza az Nvidia bevétele, aminek végül a gamerek örülhetnek a legjobban.

Hirdetés

Egyre több jel mutat arra, hogy normalizálódni fog a videokártya-piac, most például az Nvidiának kell lépéseket tennie efelé, és ami a legjobb, hogy végre nekik is ez az érdekük. A vállalat korábban 8,10 milliárd dolláros bevételt várt a második negyedévben, ehhez képest viszont a 6,70 milliárd dollár komoly visszaesés, a hiányzó 1,4 milliárd dollárt valahogy kompenzálnia kell az Nvidiának. Itt jönnek képbe a vásárlók és a piac.

Hirdetés

Miközben ez kétségtelenül rossz hír a videokártya-gyártónak, emiatt biztosra vehetjük, hogy a GPU-k árai tovább fognak zuhanni. Jensen Huang, az Nvidia vezetője elmondta, a videojátékos termékeik (tehát a felhasználói videokártyák) piacán szignifikáns visszaesést tapasztaltak, ami őket is arra sarkalja, hogy egyeztessenek a partnereikkel és megfelelően állítsák be a jövőben az árakat és a készletek elérhetőségét.

A cégnek amúgy is komoly gondjai vannak, rengeteg GPU pihen ugyanis a raktárakban, amiket egyelőre nem tudnak eladni, sőt, olyan gyártási kapacitásokért is már előre kellett fizetniük, amiket még ki sem használtak, hiszen egyszerűen nincs értelme újabb és újabb kártyákat lehozni a szalagról, amíg a korábbiakat nem sikerült értékesíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.