Hirdetés

Bitangerős gamer-laptopot és környezetbarát routert is bemutatott az Acer



|

Közeleg a Computex, az Acer is készült bejelentésekkel annak ellenére, hogy a közelmúltban rengeteg termékkel jelentkezett.

Hirdetés

Az Acer bearanyozta a technológiai részletek iránt érdeklődők napját, ugyanis egyből négy komoly bejelentés is érkezett tőlük, különféle izgalmas hardvereszközökről.

Talán a legizgalmasabb az Predator Triton 16 (PT16-51), amely a legfrissebb darabja a cég nagy teljesítményű gamer portfoliójának. Ez a játékra és munkára szánt laptop a legújabb, 13. generációs Intel Core processzorokkal, NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-val és akár 32 GB DDR5 RAM-mal van felszerelve, de nem csak a hardver erős: számos olyan funkció is került bele, ami elnyerheti majd a gamerek tetszését.

Hirdetés

A jelentős számítási kapacitást igénylő játékokhoz elengedhetetlen a megfelelő hűtés, ennek érdekében a laptop fejlett hőkezelési megoldásai kettős 5. generációs AeroBlade™ 3D ventilátort, Vortex Flow optimalizálást és folyékony fém hőpasztát tartalmaznak a CPU-n.

A mindössze 19,9 mm vastag laptop támogatja a 13. generációs Intel Core i9 processzorokat, amelyeket egy új hibrid magarchitektúra is támogat, 5,4 GHz-es max. turbófrekvenciával. A CPU és az NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU működését az NVIDIA DLSS 3 és Max-Q technológiai funkciói teszik teljessé, optimalizált ray tracinggel. A játékosok valódi atomerőműhöz juthatnak, mivel a laptop akár 32 GB DDR5 5200 MHz memóriával és akár 2 TB PCIe M.2 SSD-vel konfigurálható RAID 0 megoldásban.

A Predator Triton 16 kijelzője 16 hüvelykes (16:10) WQXGA 2560 x 1600 IPS kijelzőjével, 500 nites csúcsfényerővel és 240 Hz-es frissítési rátával. Ezenkívül 100 százalékos DCI-P3 színskála, valamint az NVIDIA Advanced Optimus és az NVIDIA G-SYNC támogatása sima, élénk képeket biztosít, és a vizuálisan legigényesebb játékok minden intenzitását rögzíti. A laptophoz jár egy egy hónapos Xbox Game Pass Ultimate előfizetés is.

A gamerek igényeit szem előtt tartva a billentyűzet billentyűnkkénti RGB-világításának, felhasználói felületének, felügyeleti vezérlőrendszereinek zökkenőmentes testreszabását a dedikált PredatorSense segédprogram biztosítja. A Windows 11 operációs rendszeren futó Predator Triton 16 Intel Killer DoubleShot Pro és Wi-Fi 6E (E2600+1675i) technológiákkal érkezik, valamint rengeteg funkcionális porttal, köztük két USB 3.2 Gen 2 porttal, HDMI 2.1-vel, egy C típusú USB-port Thunderbolt 4-gyel és MicroSD-kártyaolvasóval. Továbbá a Windows Hello támogatással rendelkező ujjlenyomat-olvasója fokozott védelmet és hozzáférhetőséget biztosít.

A gép várhatóan szeptembertől lesz kapható, 2299 eurós áron, azaz szűk 858 ezer forintért.

Acer Swift Edge 16

Míg a Tritonnal a gamereket célozzák, a Swift Edge 16 laptopot inkább az üzleti felhasználók számára tervezték. A könnyű laptopot AMD Ryzen 7040 sorozatú processzorok és akár AMD Radeon 780M grafikus kártya hajtja meg, de bizonyos modelleken elérhető lesz AMD Ryzen AI is. A Swift Edge 16 tizenhat hüvelykes, 3,2K-s OLED-kijelzővel érkezik, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal, 0,2 ms válaszidővel, 1 000 000:1 kontrasztaránnyal, 500 nites csúcsfényerővel és a VESA DisplayHDR™ True Black 500 tanúsítvánnyal kombinálva az OLED képernyő precíz és nagy kontrasztú színeket kínál. A TÜV Rheinland Eyesafe-tanúsítvánnyal rendelkező kijelző a kék fény expozíciójának csökkentését is segíti a nagyobb kényelem és védelem érdekében. A kijelző támogatja a 100 százalékos DCI-P3 színskálát is.

A Swift Edge 16 a legújabb AMD Ryzen 7040 sorozatú processzorok előnyeit használja ki a nagy teljesítmény és energiahatékonyság érdekében, így a laptop tovább működik akkumulátorról, miközben az AMD Radeon 780M grafikát is kihasználja. Az AMD Ryzen AI-vel a bizonyos processzorokkal rendelkező modelleken a dedikált motor mesterséges intelligencia segítségével kínál különféle innovatív megoldásokat, például a videohívások során valós időben javítja fel a kép minőségét.

A laptopba épített Microsoft Pluton biztonsági processzornak köszönhetően a Switch Edge 16 további védelmet nyújt a kifinomult támadások elleni védekezés érdekében, míg a Windows Hello-t támogató ujjlenyomat-olvasó lehetővé teszi a biometrikus hitelesítést a Windows 11 PC-n. Az AMD Ryzen-alapú laptop akár 32 GB LPDDR5 RAM-mal és akár 2 TB PCIe Gen 4 SSD tárhellyel is felszerelhető, a TwinAir hűtés pedig gondoskodik róla, hogy ne essen vissza a teljesítmény..

A Swift Edge termékcsalád legújabb verziója akár Wi-Fi 7 támogatást is kínál, 5,8 Gb/s-ig megnövelt sebességgel, 2 ms alatti alacsony késleltetéssel. A felhasználók 1440p QHD webkamera segítségével bonyolíthatják le a videohívásokat, amelynek Acer Temporal Noise Reduction (TNR) funkciójával és az Acer PurifiedVoice AI-zajcsökkentéssel a hangminőség is kiemelkedő lesz. A gép teljes méretű billentyűzetet és számos alapvető csatlakozási portot is kapott: két USB Type-A port, két USB 4 Type-C PD 65 W port (gyorstöltési és megjelenítési lehetőségekkel), HDMI 2.1 és egy Micro SD kártyaolvasó található rajta.

Az Acer Swift Edge 16 (SFE16-43) régióban júliustól lesz elérhető 1199 eurós, azaz bő 447 forintos áron.

Környezetbarát router és 3D-eszközök

A fenntarthatóság ma már egyre fontosabb, így nem meglepő, hogy az Acer is ilyen irányban fejleszti termékeit. A cég most szintén bemutatta az Acer Connect Vero W6m mesh routert, amely a cég első környezetbarát Wi-Fi 6E routere. Az eszköz újrahasznosított (PCR) anyagokat tartalmaz, Eco módja pedig hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást. A routert négymagos, 2 Ghz-es processzor hajtja,.

Az Acer Connect Vero W6m egy Wi-Fi 6E Triband (2,4 Ghz/5 Ghz/6 Ghz) AXE7800 átvitelére képes eszköz amely akár 7,8 Gb/s sebességgel dolgozik. Egyszerre akár 4 egységgel is párosítható, hálózati hatótávolsága pedig eléri a 465 m2-t. Az eszköz fejlesztése során az adatvédelmi és biztonsági szempontokra is ügyeltek: ez az első Wi-Fi 6E mesh router, amely megfelel az EU EN 303 645 (RED) kiberbiztonsági szabványoknak.

A router mellett az Acer azt is bejelentette, hogy kibővíti az iparágvezető SpatialLabs technológiájához tartozó fejlesztői eszközöket, amelyek több lehetőséget biztosítanak a szemüveg nélküli, sztereoszkópikus 3D élmények fejlesztésére az Acer SpatialLabs Pro eszközökön.

Az új Unity plug-in modul támogatásával a különböző iparágak fejlesztői használhatják a SpatialLabs Pro eszközöket sztereó 3D tartalmak és alkalmazások létrehozásához. Az Acer OpenXR futtatókörnyezete pedig a fejlesztőknek segít az OpenXR protokollok használatában, sztereó 3D tartalmak és alkalmazások készítése során. Az Acer SteamVR Bridge segít kiaknázni a sztereó 3D-ben rejlő lehetőségeket a VR-alkalmazások fejlesztői számára, hogy még jobb, magával ragadó élményt nyújthassanak SpatialLabs Pro eszközök használatakor.

Az Acer mostantól támogatja a Unity plug-int is, az Unreal plug-in mellett pedig több alkotóra is kiterjeszti elérhetőségét különböző területeken, beleértve az oktatást, az építészetet, az építkezést, az orvostudományt. Mindezt anélkül, hogy speciális szemüvegre lenne szükség hozzá.

A cég emellett sikeresen megszerezte az OpenXR Runtime megfelelőséget is, így a SpatialLabs Pro eszközök teljes mértékben kompatibilisek lesznek az OpenXR-rel. Ez lehetővé teszi, hogy a kiterjesztett valóság (XR) fejlesztői közössége nagy felbontású, szemüveg nélküli sztereoszkópikus 3D-ben mutathassa be az alkotásait. Az OpenXR futtatókörnyezet az Acer SpatialLabs Pro eszközök felhasználói számára is elérhető, hogy olyan OpenXR-kompatibilis alkalmazásokat használhassanak, mint az AutoDesk VRED 2023 és a Blender.

Az Acer szabadalmaztatott SteamVR Bridge illesztőprogramjának elérhetőségével pedig a VR-alkalmazások fejlesztői a virtuális túráktól a művészeti kiállításokig és az oktatási tartalmakig konvertálhatják alkotásaikat az Acer SpatialLabs Pro eszközein, hogy lenyűgöző képeket és élményt biztosítsanak a felhasználóknak VR szett nélkül. A SpatialLabs Pro készülékek felhasználói az Acer SteamVR Bridge-t az NVIDIA Omniverse funkcióval is használhatják, hogy egyszerűsítsék a munkafolyamatokat, és kibővítsék lehetőségeiket az összetett grafikák, vizuális effektusok és szimulációk továbbfejlesztett sztereó 3D-s vetítéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.