Hirdetés

Bizonyos értelemben a Turing-teszten is átment a Google Duplex



|

Ezt maga John Hennessy, az Alphabet elnöke (és egyben a Stanford Egyetem korábbi elnöke) jelentette ki.

Hirdetés

A Google idei fejlesztői konferenciáján a legnagyobb meglepetést talán az óriás önállóan telefonálni képes asszisztense okozta, amelyről igazából nem tudná senki sem megmondani a vonal másik végéről, hogy nem ember. A témával mi is külön foglalkoztunk, de így tett John Hennessy, az Alphabet (a Google anyacége) elnöke is. 

Hirdetés

Hennessy kijelentette, hogy a Google nagy mérföldkőhöz érkezett: átment ugyanis a Turing-teszten. 

A Duplex nevű, mesterséges intelligenciára építő hangalapú technológia rémisztően emberinek tűnik, bár egyelőre csak időpontok és foglalások egyeztetésére lehet majd használni. Az asszisztensbe épített technológia az "uh" és az "mm", "hmm" kiegészítéseket is használja, természetes emberi hangon beszél, vár a válaszadások előtt, és elnyújt bizonyos szavakat, mintha épp gondolkodna. 

Hennessy szerint - aki egyébként a Stanford Egyetem korábbi elnöke - olyannyira meggyőző a Duplex, hogy átmegy a Turing-teszten is. A teszt célja az, hogy egy gép intelligenciáját vizsgálja. Ahhoz, hogy az átmenjen, a robotnak úgy kell viselkednie, hogy ne lehessen megkülönböztetni az embertől. Hennessy szerint az időpontegyeztetést tekintve a Duplex átmegy a Turing-teszten (még ha általánosságban egyelőre nem is). Ez viszont annak a jele, hogy mire számíthatunk a jövőben. 

A technológia annyira életszerű, hogy nagy vitát kavart - sokan aggódnak az olyan gépek miatt, amelyek könnyen megtévesztik az embereket. A jövőben nagyon fontos lesz, hogy a Google mit tesz annak érdekében, hogy az effajta technológiákkal senki ne élhessen vissza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.