Hirdetés

Bombaüzlet 7 nm-es chipeket gyártani



|

2018 utolsó negyedévében a TSMC az árbevételének legnagyobb részét már a 7 nm-es chipek gyártásának köszönhette.

Hirdetés

A TSMC már eddig is a chipgyártás királyának számított, azonban a 7 nm-es gyártástechnológia bevezetése óta elképesztő magasságokba emelkedett. Gyakorlatilag minden cég a TSMC-től szeretné megkapni a legújabb, leghatékonyabb és legerősebb lapkákat, még a mobilos szereplők is. 

Hirdetés

Az AMD is a TSMC egyik legnagyobb partnere lett nemrég, az együttműködéstől pedig azt remélik, hogy sikerül megszorongatni az Intelt. Ennek egyik eszköze egyébként a Radeon VII, amely a 7 nm-es technológiának köszönheti, hogy versenybe tud szállni az NVIDIA GeForce RTX 2080-as vezérlőjével. 

Mivel mindenkinek 7 nm-es chipek kellenek, ezért a TSMC tavalyi negyedik negyedéves árbevételének legnagyobb részét (a kategóriákat arányosan nézve) már ezek a lapkák adták. A teljes 2018-as árbevétel 10 százalékát generálták a 7 nm-es chipek, pedig a gyártást csak júniusban pörgették fel. 

Természetesen azért a régebbi technológiák is sokat hoznak a TSMC-nek, de egyértelmű, hogy a 7 nm-es lapkákon keresi a cég a legtöbbet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.