Botok manipulálják a bitcoint



|

A piac manipulálására írt egyik szoftver fejlesztője szerint mindenki manipulálja a piacot, ezért senki nem veszít.

A The Wall Street Journal egyik legutóbbi jelentése olyan történetről szól, amit igazából mindenki gyanított. A kriptovaluták árfolyamát állandóan és napi szinten különféle botok manipulálják

Hirdetés

Mindez számos olyan trükköt jelent, amelyeket a tőzsdében járatosabbak ismernek. Állandó jelenség például, hogy színlelt tételekkel dolgoznak, amelyeket a rendelés után visszamondanak. Különböző manipulációs technikákkal felverik továbbá a konkrét termékeket árfolyamát is, majd a felvert áron azonnal eladják a pozícióikat. Bevett szokás továbbá, hogy több különböző tárca között komoly tranzakciókat folytatnak, de mindig egy tulajdonos között vándorol a pénz.

Természetesen ezeknek a technikáknak a többsége törvénytelen, elvégre a szabad piacnak és kereskedelemnek nem igazán hiányzik, hogy bárki manipulálja az árakat. 

A kriptopiac egyes szereplői azonban megvédik ezt a trendet. Kjetil Eilersten, aki a piac manipulálására kitalált Quatloo Trader programot írta, úgy véli, hogy azon a piacon, ahol mindenki manipulálja az árakat, végül senki nem veszít pénzt. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.