Hirdetés

Butább SSD-t rakott az új MacBook Airbe az Apple



|

A jelentések szerint az új modellben lévő SSD gyengébb teljesítményt nyújt, mint az elődben lévő adattároló.

Hirdetés

Az Apple nem is olyan régen csökkentette a Retina-kijelzős MacBook Air alapverziójának árát, Amerikában 1199 dolláról 1099-re. Ez még így is elég sok pénz, ezért logikus feltételezés, hogy magas minőséget kapunk érte. Sajnos azonban kiderült, hogy min spórolta meg a 100 dollárt az Apple. 

Hirdetés

A Consomac jelentése szerint egyszerűen gyengébb SSD-t épített az új laptopba. A Blackmagic Disk Speed Test segítségével végrehajtott mérésekből kiderült, hogy az új modell 1,3 GB per másodperces olvasási és 1 GB per másodperces írási sebességekre képes, miközben a 2018-as modellnél ezek a számok 2 és 0,9 GB per másodpercen alakultak. Amennyiben ezeket a méréseket többen is visszaigazolják majd a következő hetekben, akkor egyértelművé válik, hogy az Apple tényleg lebutította az adattárolót. 

Persze azért tegyük rögtön hozzá, a MacBook Air amúgy sem a teljesítménymániásoknak készült, a laptop vonzereje annak hordozhatósága. Ennek ellenére szerencsétlen döntés, ha tényleg SSD-t cseréltek az árcsökkentés érdekében. Főleg azért, mert a tárhely vételára folyamatosan csökken. 

A múltban sok kritika érte az Apple-t azért, mert az alapmodellbe csak 128 GB-os tárhelyet rakott, ami vásárláskor igen komoly felárért bővíthető. Egy 1 TB-os tárhely plusz 600 dollárba kerül, és később a felhasználó nem tudja nagyobbra cserélni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.