Hirdetés

Csökkent a Raspberry Pi 4 riválisának vételára



|

A FriendlyELEC a Raspberry Pi 4 érkezése után mérsékelte a NanoPi M4 lapka jellegű PC vételárát.

Hirdetés

A NanoPi Mi 4 egy olyan lapka jellegű PC, amely Rockchip RK3399 processzort és minimum 2 GB RAM-ot használ. Tavaly futott be, 65 dollártól fölfelé. A FriendlyELEC most azonban 50 dollárra mérsékelte a vételárát. 

Hirdetés

Valószínűleg az árcsökkentésre két ok miatt került sor. Egyik oldalról a gyártási költségek mostanra csökkenhettek, másrészt pedig az új ár mellett versenyképesebb lett a NanoPi M4 a nemrég debütált Raspberry Pi 4-gyel szemben. 

Bár a Raspberry Pi 4 Model B már 35 dollárért beszerezhető, az csak 1 GB RAM-ot kínál, a 2 GB-os modell már 45, a 4 GB-os 55 dollár. 

A NanoPi M4 ráadásul opcionális támogatást kínál az eMMC moduloknak, illetve nem 4-magos, hanem 6-magos processzort alkalmaz. 

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Raspberry Pi hardverek egyik óriási előnye a nagy felhasználói tábor, ami végeredményben nagyobb és jobb támogatást és szoftveres platformot eredményez, ami különösen a kezdők számára pozitívum. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.