Hirdetés

DDR5-ös memóriát villantott az SK Hynix



|

Ha minden jól megy, akkor éveken belül élesben is megérkezhetnek a DDR5-ös memóriák.

Hirdetés

Az SK Hynix bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztett egy 16 Gb-es DDR5-ös memóriachipet, ami a cég állítása szerint elsőként felel meg a JEDEC DDR5-ös szabványának. 

Hirdetés

A vállalat szerint a DDR5-ös memória kevesebb energiát használ, miközben gyorsabb, mint a ma ismert DDR4-es memória. Sajnos egyelőre várnia kell annak, aki máris fejest ugrana a DDR5 világába. Az SK Hynix szerint előreláthatólag csak 2020-ban vagy azután indulhat meg a sorozatgyártás. 

A 16 Gb-es SK Hynix memória egyébként akár 5200 Mbps-os adatátviteli sebességeket is támogat, aminek köszönhetően nagyjából 60 százalékkal gyorsabb, mint a 3200 Mbps-ig hasító DDR4-es memória. 

A DDR5-ös memória elméletileg 6400 Mbps-ra is képes felgyorsítani, így a jövőben az SK Hynix vagy más vállalat még gyorsabb chipeket is villanthat. Még jobb, hogy a sebességnövekedés ellenére az SK Hynix megoldása 30 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint a DDR4-es memóriák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.