Hirdetés

Ha ilyen Wi-Fi routered van, most rögtön cseréld le!



|

Jól nézd meg, milyen D-Link routert használsz, néhány régebbi típusban ugyanis komoly biztonsági hibát találtak, és javítás sem érkezik rájuk.

Hirdetés

Gyakran előfordul, hogy megkötünk egy vezetékes internet-hozzáférési szerződést, kihozzák az első routerünket (vagy mi veszünk egyet), és onnantól kezdve hosszú éveken keresztül hozzá sem nyúlunk, hiszen net van, belső hálózat és Wi-Fi úgyszintén, szóval ami működik, azt észre se vesszük. Most pont emiatt szólunk mindenkinek, hogy nézze meg jobban, milyen router is dolgozik a hálózaton.

Hirdetés

Ha ugyanis a D-Link DIR-652, DIR-655, DIR-866L, illetve DHP-1565 típusok valamelyike az otthoni hálózat kapuja a világ felé, akkor bizony minél előbb lépni kell. A Fortinet FortiGuard Labs ugyanis blogbejegyzésében is közzétette, hogy a fenti modellekben olyan sérülékenységet találtak, amely távoli parancs-injektálással meghackelhető, ezáltal illetéktelenek is átvehetik az irányítást útválasztóink fölött, ami egy csomó randasághoz vezethet az adatlopástól kezdve a hardveres tűzfal kikapcsolása utáni támadásokig.

A Fortinet a biztonsági rést már egy ideje feltárta, ám hiába jelezte a gyártónak, a D-Link ugyanis ezeket a modelleket már nem forgalmazza, sőt a hivatalos garanciaidejük is lejárt. Épp ezért nem is érkezik rájuk javítás, sem a most felfedezett sérülékenységgel, sem pedig bármilyen később felfedezett hibával kapcsolatban.

Azt nem tudni, hány sebezhető D-Link router van még használatban, de egy gyors csekkolást megér a dolog. A biztonsági cég szerint, mivel frissítés nem várható, csak annyit tehetünk, hogy valamilyen újabb típusra cseréljük őket, lehetőleg azelőtt, mielőtt valaki belemászna a lelkivilágukba és valóban kihasználná a biztonsági rést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.