Hirdetés

Döbbenetesen nagy előrelépést hoznak az Intel Gen12 GPU-k



|

Az Intel szerint a Gen12-es GPU-k az elmúlt évtized legnagyobb változását jelentik majd az architektúra szintjén.

Hirdetés

Az Intel lassan, de biztosan halad a GPU-fejlesztésekkel. Első körben a 10 nm-es Ice Lake processzoroknál újít a Gen11-es grafikával, aminek keretében az integrált grafika hoz soha nem látott extra teljesítményt. 

Hirdetés

Itt még szerencsére nem áll meg az Intel. A cég szerint a Tiger Lake processzorokba kerülő, következő-generációs Gen12 GPU-k az architektúra szintjén az elmúlt évtized legnagyobb változását (előrelépését) jelentik majd. 

Az Intel linuxos grafikus csapatának egyik tagja, Francisco Jerez több technikai, működést érintő részletet is megemlített ennek kapcsán. 

A lényeg az, hogy a 2020-ban vagy 2021-ben érkező Tiger Lake Gen12 grafikája teljesen új végrehajtási egységeket hoz magával, olyat, amit az i965 debütálása óta nem láttunk. Elvileg alacsonyabb lesz a válaszidő és nagyobb a teljesítmény. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.