Hirdetés

Durva kártevőt terjeszt a kamu Spectre- és Meltdown-javítás



|

Először a németeket vette célkeresztbe, de bármilyen nyelven támadhat, és nagyon hitelesnek tűnik.

Hirdetés

A Malwarebytes legutóbbi jelentése komoly problémára és egyben elkerülhetetlen trendre hívja fel a figyelmet. A Spectre és a Meltdown sérülékenységek óriási figyelmet kaptak a médiában, rengetegen foglalkoznak a frissítésekkel és az azok által kiváltott teljesítménycsökkenéssel. 

Hirdetés

Mivel felhívták a figyelmet a sérülékenységekre, ezért az emberek megoldást keresnek, mert szeretnék minimalizálni a kockázatokat. Majdnem mindenki szeretné telepíteni a javításokat, ezért aztán a támadók is akcióba lendültek, és kamu frissítésekkel kezdték el feltölteni az internetet. 

Az ilyen javításokkal könnyedén átverhetnek bárkit, aki nem profi vagy szakértő a témában. A Malwarebytes biztonsági szakemberei olyan újonnan regisztrált domaint találtak, amely első körben a német embereket célozta meg. A Google fordítási tudásának hála valószínűleg hamarosan közel minden országra kiterjedő hadjáratot indítanak a csalók. 

A weboldal információkat és linkeket ígér a Meltdown és a Spectre sérülékenységekkel kapcsolatban, részletezi, hogy miként érinti az egész a processzorokat, illetve a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatalt (BSI) is emlegeti. 

Azzal viszont semmilyen kapcsolatban nem áll, akkor sem, ha az oldal SSL-kapcsolatot használ. Valójában egy ZIP fájl letöltését kívánja elérni: [Intel-AMD-SecurityPatch-11-01bsi.zip]. A csomag egy [Intel-AMD-SecurityPatch-10-1-v1.exe] fájlt tartalmaz, ami kártevő. A futtatása után megfertőzi a PC-t a Smoke Loaderrel, ami további kártevőket hív meg a gépre. A vizsgálatok szerint számos domainhez csatlakozik a kártevő, és titkosított információkat küld. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.