Hirdetés

Durva lett a MonsterLabo passzív hűtésű háza



|

Többféle rendszerkonfigurációval bukkant fel az idei CES-en a MonsterLabo által készített passzív hűtésű gépház.

Hirdetés

A MonsterLabo különleges, The First névre hallgató számítógépházát már többször láthattuk, ott volt például a tavalyi Computexen is. Most a CES-re is elvitte a gyártója, és újabb részletek derültek ki, valamint élőben is megtekinthető volt. 

Hirdetés

A dizájn lényege a teljesen passzív hűtés, ezért kicsit meglepő volt, hogy a bemutató során az egyik konfigurációba bekerült egy 140 milliméteres Noctua ventilátor. Bár hangja ennek nem igazán van, így már nem tekinthető teljesen passzívnak a rendszer. Kisebb fogyasztású hardverelemekkel azonban ez is megoldható. 

A demó során az egyik konfiguráció Intel Core i5-8600K-ra és GeForce GTX 1060-ra épített, míg a másik Core i5-8500-ra és GeForce RTX 2070-re. 

A hatalmas, 2,7 kilogrammos hűtőborda egyébként 21 alumínium lamellából áll, amikhez 12 darab 6 milliméteres hőcső vezeti el a meleget. A kompatibilitás nem feltétlen a legjobb: videokártyából maximum 270 milliméter hosszú, alaplapból csak mini-ITX-es fér be. Tápból ATX, SFX és SFX-L formátumút támogató a ház. A képeken látható Far West verzió sokkal látványosabb, mint a fehér. Az alapcsomag ára 369 euró, a prémium csomagé 429 euró. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.