Hirdetés

Egeret mozgat gondolataival az első ember, aki megkapta Elon Musk agyba ültethető chipjét



|

Maga a milliárdos osztotta meg a legfrissebb fejleményeket.

Hirdetés

Még január végén számoltunk be nektek arról, hogy hivatalosan is megkapta az első ember Elon Musk agyba ültethető, Neuralink chipjét. A milliárdos ekkor még csak annyit közölt a beültetés eredményeivel kapcsolatban, hogy a kezdeti számok "ígéretes neuroncsúcs-érzékelést" mutatnak. Nem sok mindent hallottunk azóta sem a páciens, sem a projekt felől, a minap azonban maga Musk törte meg a csendet, és adott hírt a történésekről.

Erről most a Reuters számolt be, a hírügynökség jelentéséből kiderült, hogy Musk az általa felvásárolt X-en tartott Spaces esemény keretein számolt be a fejleményekről, ezekkel kapcsolatban pedig kifejezetten bizakodóan nyilatkozott.

Hirdetés

Egészen pontosan úgy fogalmazott:

"Az előrehaladás jó, és úgy tűnik, a páciens teljesen felépült, nincs tudomásunk semmilyen káros hatásról. A páciens képes egy egeret mozgatni a képernyőn, pusztán gondolkodással."

A Neuralink elsődleges célja a vezeték nélküli agy-számítógép interfészek segítségével elérni, hogy a sérült, lebénult felhasználók egyszerűen, a gondolataikkal tudjanak irányítani bizonyos eszközöket. A cég kísérletezésére irányuló kérelmét bár többször is elutasította az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA), 2023 májusában végül csak zöld utat kapott a projekt, a Neuralink hozzájutott a szükséges engedélyekhez, ezt követően kezdődhetett meg a tesztelés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.