Hirdetés

Egy apró laptopban debütál az Intel forradalmi chipje



|

Hibrid technológiás Intel processzort kapott a Samsung Galaxy Book S üzleti laptop.

Hirdetés

Csak nemrég mutatta meg magát a Samsung Galaxy Book S, egy apró üzleti laptop, amely azért különleges, mert az Intel új, következő generációs, hibrid technológiára építő Core processzora található meg benne. A Foverosról van szó, illetve az erre építő 10 nm-es Core i5-L16G7 Lakefield chipről, amely 3 GHz-en dolgozik, a cache mérete pedig 4 MB. Ez egy nagy és négy kicsi Atom magot használ (ilyen felállást alkalmazott az ARM az utóbbi években).

Hirdetés

A Foveros egyébként azért érdekes, mert lehetővé teszi több különálló komponens 3D-ben való egymásra rétegzését. A végeredmény, hogy az egész kevesebb helyet foglal, mert minden közelebb van egymáshoz, jobban integrált, és ezáltal a fogyasztás, valamint a válaszidő is kevesebb, a teljesítmény pedig jobb. 

Az üzleti felhasználóknak kitalált Galaxy Book S 950 grammos, 13,3 hüvelykes érintőkijelzős és 512 GB-os eUFS tárhelyet kapott, 8 GB LPDDR4x memóriával, négy hangszóróval, két USB-C porttal és 42 Whr-s akkuval. A briteknél már ismert az ára, ott 999 fontért (kb. 384 ezer forintért) előrendelhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.