Hirdetés

Egy árva hangot sem ad ki a világ legkisebb passzív hűtéses PC-je



|

A tenyérnyi KUBB Mini N100 készen áll a támadásra, de te is kellesz hozzá, hogy valóra váljon.

Hirdetés

A PC-építők között külön kasztot képeznek a csend megszállotjai, akik kifinomult hűtési rendszerekkel érik el, hogy a lehető legkevesebb decibel hagyja el a szeretett masinájukat. Nekik lehet igazán csábító a touluse-i székhelyű francia gyártó, a Bleu Jeur újdonsága, amely egy tökéletesen zajtalan ajánlatot tett le az asztalra.

A 2002-ben alapított cég kifejezetten az apró számítógépekre szakosodott, és még 2014-ben jelentkezett a mindössze 12 x 12 cm-es KUBB mini PC-vel, ami azóta 7 további generációt élt meg, a következő pedig már itt van a kanyarban.

A gyártó nemrég az Indiegogón indította el a az Intel gazdaságos N100-as processzorára épülő KUBB Mini N100 kampányát, amely mindössze 8 x 8 cm-nyi helyet foglal az asztalunkon, a passzív hűtésnek köszönhetően pedig 0 db-es zajkibocsátással üzemel.

Hirdetés

A tenyérnyi gépbe 16 GB-nyi LPDDR5 memóriát és akár 1 TB-nyi NVMe M.2 SSD-t is sikerült bepasszírozni a négymagos, 3,4 GHz-es processzor mellé.

A kompakt házra USB-C és USB 3.2 portok, HDMi 2.0 bemenet, Ethernet-csatlakozó és 3,5 mm-es jack aljzat is került, méghozzá egy microSD-kártyaolvasó társaságában. A KUBB Mini N100 akár két 4K-s monitorral is elbír legfeljebb 60 Hz-es képfrissítéssel, miközben a Wi-Fi 6 és a Bluetooth-kapcsolatra sem mond nemet.

A Bleu Jeur mindezért potom 235 eurót (kb. 90 ezer forintot) kér, és még piros, réz, narancssárga és kék színek között is választhatunk.

A csavar a dologban, hogy közösségi finanszírozás miatt előre be kell fizetni a termékre, amelyre 50.000 eurónyi támogatást szeretne összegyűjteni a cég. Cikkünk írásakor ebből ugyan még csupán 1145 euró áll rendelkezésre, de még 30 nap maradt a kampány zárásáig, ha pedig minden klappol, a franciák decemberre ígérik a gyártásra kész termék szállítását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.