Hirdetés

Egy éve nem támogatott a Windows 7, mégis milliók használják



|

A Microsoft 2019 végén jelentette be, hogy hivatalosan is kihátrál a Windows 7 mögül, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek is lemondtak a koros operációs rendszerről.

Hirdetés

Elavult, hivatalos támogatást nem kapó operációs rendszert használni meglehetősen rizikós, hiszen annak gyártója már nem foglalkozik azzal, hogy befoltozza az esetlegesen felmerülő biztonsági réseket, ahogy arra sem fordít energiát, hogy az újabb programokat kompatibilissé tegye ezzel. A Microsoft 2019 végén jelentette be, hogy nem támogatja többé a 10 éves Windows 7 operációs rendszert; egy év elteltével viszont még mindig rengetegen használják.

Hirdetés

Hogy hány ember maradt a Windows 7-nél, azt pontosan megmondani szinte lehetetlen. Egyes elemzők úgy számolták, hogy nagyjából 200 millióan hagyták figyelmen kívül a gyártók figyelmeztetéseit, és maradtak az általuk kedvelt rendszernél. Ez persze nem azt jelenti, hogy ennyien használnak Windows 7-et a mai napig.

A United States Government Digital Analytics Program, mely képes megvizsgálni, hogy az Egyesült Államokban bejegyzett weboldalaknak hogyan alakult a látogatottsága az elmúlt 90 napban, azt is meg tudja állapítani, hogy azok milyen operációs rendszerről történtek.

Az így mért adatok alapján 2019 végén a weboldalakat látogatók 75,8 százaléka lépett be Windows 10-es PC-ről, 18,9 százalék használt Windows 7-et és 4,6 százalék a Windows 8 valamely verzióját. 

Ezzel szemben 2020 végére felfedezhető egy erős változás, ugyanis a Windows 10-re 87,8 százalék állt át, míg a Windows 7 felhasználók száma 8,5 százalékra csökkent és mindössze 3,4 százalék lépett be Windows 8-at futtató gépről.

Nem csak kényelmi, de biztonsági okokból is fontos, hogy új operációs rendszert futtassunk a gépünkön, melyet folyamatos frissítésekkel lát el a gyártó - már az FBI is figyelmeztetett, hogy senki ne használjon Windows 7-et.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.