Hirdetés

Egy Microsoft-alkalmazott véletlenül leleplezte a Notepad nagy újítását



|

Nem lennénk most a véletlenül (?) tweetelő termékmenedzser helyében.

Hirdetés

Pár percig élt csak az a tweet, amelyben a Microsoft egyik vezető termékmenedzsere bejelentette:

tabokat kap a Windows 11 Jegyzettömbje.

Azaz hamarosan pont úgy váltogathatunk a jegyzetek közt, mint a böngészőkben a megnyitott honlapok esetében. A posztot nagyon gyorsan törölte is az alkalmazott, de természetesen ez az egy-két perc is elég volt ahhoz, hogy a Windows Central és más híroldalak lementsék és publikálják. Azért is furcsa az egész, mert a tweetet egyértelműen a nyilvánosságnak szánta a menedzser, a "Windows 11 Jegyzettömbjében már lapok is vannak!" felkiáltással posztolta ugyanis egy megafonos emoji kíséretében.

Hirdetés

A mellékelt screenshoton azonban ott a jól látható figyelmeztetés, hogy bizalmas tartalomról van szó és senki ne mutogassa az új funkciókat, és főleg ne posztolgassanak róla. Azaz nem tudni, mi járt az alkalmazott fejében.

Egyelőre tehát belső tesztverzióról van szó, a funkciót pedig alighanem jövő év elején lövik majd fel, első körben a Windows Insiders programban részt vevőknek.

A Microsoft egyébként évek óta próbálkozik a tabok bevezetésével a teljes oprendszerben. A Windows 10-hez is bejelentették a Sets nevű funkciót pár éve, amelynek pont ez lett volna a célja, azt azonban némi tesztelgetés után elvetették. Idén azonban tényleg megkapta a lapokat a Fájlkezelő, most pedig a Jegyzettömb következik, azaz a Microsoft nem kaszálta teljesen az ötletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.