Hirdetés

Egy minden eddiginél nagyobb és komolyabb fegyvert szerelt fel Japán az egyik hadihajójára



|

Közben már ki is próbálták az elektromágneses railgunt, ami működik.

Hirdetés

Természetesen Japán sem idegen a hadviselés területén, számos ehhez kapcsolódó dologgal kísérleteznek. Még az év elején a védelmi minisztérium és az ATLA (japán hadsereg beszerzéseiért és logisztikájáért felelős ügynöksége) között köttetett szerződés is erről árulkodik, melynek értelmében egy 10,8 millió jenes (nagyjából 26 millió forintos) egyezséget írtak alá a hadviselést illetően. Most azonban egy olyan kinetikus, hadihajóra felszerelt fegyvert teszteltek le a szigetországban, amely az elektromágneses kilövés erejét használva képes a hangsebesség hétszeresére felgyorsítani az abból távozó lövedékeket.

Korábban még nem láttunk ennek eredményes tesztelésére példát, legalábbis a tengeren egyáltalán nem, így Japán az első ország, aki sikerre vitte a technológiát távol a szárazföldtől.

Hirdetés

Az ATLA a minap egyébként még egy videót is közzétett a próbáról, amin több szögből is megfigyelhetjük a fegyvert működés közben.

A hat méter hosszú és nyolc tonnát nyomó railgunból a 320 grammos, 40 milliméteres acéllövedékek elsősorban az elképesztő gyorsaságukkal képesek pusztítani, amiket főként az észak-koreai és a kínai légtérből érkező ballisztikus rakéták elleni védelem során vetnének be, mind tengeren, mind szárazföldön.

Azonban nem csak Japán kísérletezik ilyen és ehhez hasonló railgunokkal, ugyanis korábban már Amerikában is komoly lépéseket tettek ezek kifejlesztésére, ahol még nagyobb kaliberű fegyverekkel próbálkoztak. Bár az amerikaiak még egyelőre nem jártak sikerrel, felmerült az is, hogy a japánokhoz csatlakozva segítenék a modern technológiára épülő fegyverek további fejlesztését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.