Hirdetés

Egy vagyonba fog kerülni a frissen bemutatott Meta Quest Pro



|

Vastagon fogott Mark Zuckerbergék ceruzája az új VR-headset árának meghatározásakor.

Hirdetés

Úgy tűnik, a hírnevét és vagyonát a Facebookkal megalapozó Mark Zuckerberg mindent arra a jövőre tesz fel, amelyben a valóság virtuális, legalábbis a Meta Connect 2022 során erről igyekezett meggyőzni a közönséget. Itt leplezték le hivatalosan az Oculusként indult, ma már Meta Quest néven futó VR-headsetek új családjának első képviselőjét, amelynek kivételesen nem az a célja, hogy költséghatékony belépőt kínáljon az érdeklődőknek a virtuális valóságba, sokkal inkább értelmezhető technológiai erőfitogtatásként az október 25-én érkező Meta Quest Pro.

Az, hogy még véletlenül sem a Meta Quest 2 utódjáról van szó (ezt a szerepet a Meta Quest 3-nak kell majd betöltenie), már az árazása alapján is egyértelmű, ugyanis míg az imént említett headset ajánlott fogyasztói ára 399 dollár, addig a Pro változatért már 1499-et kér a gyártó.

Hirdetés

A kívül és belül is kamerákkal teleszórt, a kevert valóság élményét nyújtó headset már nem fekete-fehérben mutatja meg a külvilágban zajló eseményeket a felhasználónak, hanem színesben, azaz semmi akadálya annak, hogy különféle digitális tartalmakból ráhúzzon egy réteget a valós környezetre.

Az új lencséknek hála 40 százalékkal vékonyabb a 1800 x 1920-as felbontású kijelzőket (szemenként egyet-egyet) is magába foglaló rész. Qualcomm Snapdragon XR2+ chipset, 12 GB RAM, valamint 256 GB-nyi tárhely hivatott garantálni a VR-tartalmak zavartalan fogyasztását. A szemkövetéssel is felvértezett Quest Pro kontrollereit szintén újratervezték, ezek pozícióját a headset kamerája érzékeli és követi.

Az 1499 dolláros (a jelenlegi árfolyamon adók nélkül kb 660 700 forintos) Meta Quest 2 legkönnyebben támadható pontja az üzemidő, ugyanis a a gyártó szerint sem húzza tovább egy töltéssel 1-2 óránál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.