Hirdetés

Egyetlen laptopba kerül be az AMD bivalyerős processzora



|

Az ASUS Strix Scar 17 eddig is egy vonzó gép volt, de az X3D modell igazi szörnyeteg lesz.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben komoly piaci részesedést szerzett az AMD a laptopokba szánt chipek terén, köszönhetően annak, hogy alacsony energiafelvétel mellett kínálnak remek teljesítményt.

A most bejelentett AMD Ryzen 9 7945HX3D azonban egy különleges darab, hiszen ez az első chip, ami a vállalat 3D V-Cache technológiáját használja,  a méretes cache-nek köszönhetően pedig komoly előnyt jelenthet majd a játékokban.

Hirdetés

A 3D V-Cache technológiát kizárólag a legerősebb Zen 4 chip kapja meg, és mivel erre a chipre exkluzív szerződést írt alá az AMD és az ASUS, a gyakorlatban kizárólag a ROG Strix Scar 17 X3D-ben találkozunk majd ezzel a hardverrel, amit várhatóan a gamescom környékén, augusztus 22-én mutat be az ASUS.

Maga a chip nagyrészt megegyezik a Ryzen 9 7945 HX-szel (ugyanaz a TDP, és várhatóan ugyanaz az órajel), ugyanakkor kapott 64 MB L3 cache-t. A jövőben persze elképzelhető, hogy más modellek is hasonló törődést kapjanak, a 3D V-Cache ugyanis egy remek megoldás arra, hogy extra teljesítményt sajtoljanak ki a mobilprocesszorokból ugyanakkora TDP és alacsony órajel mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.