Hirdetés

Elindult a kínai DRAM sorozatgyártása



|

2020-ban válnak elérhetővé a kínai ChangXin első kereskedelmi forgalomban megjelenő DRAM moduljai.

Hirdetés

Bár azt hihetnénk, hogy az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború kizárólag negatív hatásokkal rendelkezik, előfordulhat, hogy pozitív kicsengése is lesz a történteknek, ami akár a globális piacot is érintheti. 

Hirdetés

Kína az utóbbi időben folyamatosan igyekszik csökkenteni a függőségét az amerikai termékekkel szemben, főleg a tech szektorban. A kínai kormány idén büszkén jelentette be az első hazai fejlesztésű számítógép-processzorait, de dolgoznak már kínai GPU-kon is egy ideje. 

A ChangXin Memory Technologies jóvoltából pedig itt vannak az első kínai DRAM memóriamodulok is. Mindebből kis szerencsével a végfelhasználók profitálnak majd, alacsonyabb vételárak formájában. 

A kínai kormány segítségével a ChangXin 21,1+2,5 milliárd dollárt fektetett a kutatás-fejlesztésbe és a gyártáskapacitás növelésébe. A sorozatgyártás elindult, a kapacitást folyamatosan emelik. 

Vannak persze korlátok: a ChangXin csak 18 nm-es gyártósorral tud dolgozni, vagyis régebbi technológiával, mint a piac 95 százalékát birtokló Samsung, SK Hynix és Micron. Versenyképes árazás mellett ugyanis gyorsan nagy piaci részesedést szerezhet a kínai cég. A dizájnt a Qimonda szabadalmai alapján alkották meg, elvileg egy amerikai szabadalmat sem sértettek meg. Az első kínai DRAM modulok 2020-ban jelennek majd meg, és sokak reménye szerint segítenek lentebb nyomni a vételárakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.