Hirdetés

Elindult a Windows 10 őszi alkotói frissítése



|

Ezzel egyszerre a windowsos kevert valóság is megérkezik a PC-s világba.

Hirdetés

A Microsoft a tegnapi napon menetrend szerint útjára indította a Windows 10 őszi alkotói frissítését. Ez azt jelenti, hogy lassan, de idővel mindenki gépére megérkezik a csomag. 

Hirdetés

A dizájnbeli módosítások mellett új funkciókkal gazdagodott az Edge böngésző, javult a kezelőfelület egyes helyeken, a rendszer jobban kezeli a mobileszközöket is. Ezzel egyszerre megérkezett a PC-s világba a windowsos kevert valóság, és így a 399 dollártól induló Mixed Reality-headsetek is támogatottak. 

Túl nagy meglepetések persze nincsenek, elvégre az Insiderek már hónapok óta tesztelik az őszi alkotó frissítést és annak újdonságait. 

A Linux alrendszer immáron kilépett a bétából, a Continue on PC funkció pedig az androidos mobilokat is a PC-hez kapcsolja. A Feladatkezelő már mutatja a GPU-használatot, a DPI-beállítások újraindítás nélkül is módosíthatóak lettek. Az engedélyek apponként kezelhetőek, natív támogatás érkezett a szemkövető hardverekhez, illetve a tollak is több funkciót tudnak már. 

Az új Fluent dizájnnyelv használata mellett friss dolog a OneDrive Files on Demand funkciója, amely csak akkor tölt le valamit, ha arra tényleg szükségünk van. A csomagban benne van új Paint 3D app is, illetve egy csúszka a tálcán (az akku ikonjára kattintva jön elő), amivel az üzemidő és a csúcsteljesítmény között gyorsan módosíthatjuk, hogy mire koncentráljon a PC. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.