Hirdetés

Elképesztő felbontású kijelzők jöhetnek



|

Egy technológiai áttörésnek hála háromszor élesebbek lehetnek a képernyők.

Hirdetés

Bár jelenleg a 4K-s, sőt, néha a QHD-s kijelzőt is túlzásnak tartjuk egy-egy okostelefonban, a kijelzőtechnológia fejlődése egyáltalán nem áll meg. 

Hirdetés

A Közép-floridai Egyetem kutatói előálltak egy új technológiai áttöréssel, amelynek hála az eddiginél jóval nagyobb felbontást használhatnak a jövő tévéi, okostelefonjai, táblagépei és viselhető eszközei. 

A képernyők sokezernyi képpontból állnak, mindegyik más színt jelenít meg a képalkotás érdekében. Minden képpont három alpixelből áll, a három alapszínből: piros, zöld, kék. 

A mostani áttörés az alpixelek színezésével kapcsolatos: az egyedi alpixeleket egyenként tudják átszínezni a feszültségek módosításával. Mivel az alpixelek is a teljes skálán állíthatóak, ezért a lehetőségek határtalanok. Az egyéni képpontok mérete csökkenhet, vagyis több fér el egy panelen. 

Ennek köszönhetően soha nem látott képsűrűséget tapasztalhatunk, vagyis a jelenlegi kijelzők felbontása drámain megemelkedhet. 

Mindebből főként a VR-t kiaknázó készülékek profitálhatnak, elvégre azoknál különösen fontos, hogy a szemekhez nagyon közel helyezkedjenek el. Ebben az esetben pedig fontos a magas képsűrűség és az éles, tiszta kép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.