Hirdetés

Elképesztően hasznos frissítés érkezett az ASUS routerekhez



|

Egy firmware-frissítésnek hála a régebbi ASUS routerek is mesh hálózati eszközökké alakíthatóak.

Hirdetés

Aki korábban szerette volna feldobni az otthoni WiFi-hálózatot, az a legegyszerűbben egy nagyobb hatótávolságú router vásárlásával vagy WiFi-s hatótávnövelő beszerzésével tehette ezt meg. 

Hirdetés

Az elmúlt években azonban egyre több mesh hálózatot támogató router bukkant fel a piacon. Ezeknek a lényege, hogy kettő vagy több routert tudunk otthon elhelyezni, és még a nehezen hozzáférhető sarkokban is jó lesz a jelerősségünk. A gond az a mesh hálózati eszközökkel, hogy általában elég drágák, ami különösen akkor gond, ha már eleve van otthon 1-2 jó router. 

Az ASUS most igyekszik segíteni ezen a helyzeten, és lehetővé tenni a mesh hálózatok használatát új hardver vásárlása nélkül is. Olyan firmware-frissítést adott ki a gyártó, amely a már piacon lévő routereiből is képes mesh rendszert csinálni. 

Az AiMesh nevű funkció alapvetően össze tud kapcsolni több ASUS routert is, és egyetlen WiFi-hálózatot csinál ezekből. Az egyik router mehet a modem mellé, a másik akár az emeletre is. 

Az új firmware telepítése után elég beállítani az első routert a hálózat létrehozására, majd rákeresni a többi útválasztóra, és hozzáadni azokat az AiMesh hálózathoz. A funkció nem csak pénzt takarít meg azzal, hogy lehetővé teszi a meglévő eszközök használatát, gyors is. Jelenleg 14 eltérő ASUS router támogatott (AC1900-as, AC2900-as és AC3100-as sebességekkel), de az RT-AC5300 és a ROG Rapture GT-AC5300 is frissül majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.