Hirdetés

Előrendelhető lett a 200 dolláros, linuxos Pinebook Pro laptop



|

Ennyi pénzért egy nem túl izmos, de az eredeti Pinebooknál azért erősebb notebook jár.

Hirdetés

A Pinebook Pro egy olcsó és könnyűsúlyú, Linuxot futtató laptop, ami eredetileg januárban mutatkozott be. Most már előrendelhető: 200 dollárért cserébe. 

Hirdetés

Ennyiért 14,1 hüvelykes, full HD-s kijelző, Rockchip RK3399 processzor, 4 GB RAM és egy 64 GB-os eMMC tárhely jár. Tehát a gép nem éppen csúcsteljesítményű, de azért az eredeti Pinebooknál mindenképp erősebb: gyorsabb CPU-t, több RAM-ot és tárhelyet kapott. 

Az új modellnek nagyobb továbbá a kijelzője, strapabíróbb a háza, illetve opcionálisan PCIe SSD-t is támogat egy 7 dolláros kiegészítővel. 

A Pine64 mellett egyébként a Purism, a System76, a ZaReason és a Dell is forgalmaz linuxos laptopokat, de a Pinebookok számítanak a legolcsóbbnak. 

A Pinebook Pro Debiannal jelenik meg, de más disztribúciókat is támogat, valamint a Chromium OS-t és az Androidot is kezeli. Külön extra az a kapcsoló, amely letiltja a kamerát, a mikrofont és a vezeték nélküli hardvert: ehhez az F1, F2, F3 gombokat kell 10 másodpercre lenyomni. 

Vásárlás előtt érdemes szem előtt tartani, hogy a Pine64 csak 30 napos garanciát ad, a kis számú pixelhibát pedig az LCD-kijelzők sajátosságának tartja. Vagyis csúcsminőséget nem szabad elvárni az olcsó laptoptól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.