Hirdetés

Engedélyt kapott az Apple a 6 GHz-es frekvenciatartomány használatára, fontos újítások jöhetnek



|

Az AR szemüveg és a CarPlay nagy nyertesei lesznek a dolognak, de a Meta és a Google is örülhet.

Hirdetés

Az FCC (Federal Communications Commission - Szövetségi Kommunikációs Bizottság) hivatalosan is engedélyezte az Apple, a Meta és a Google számára, hogy a vezeték nélkül kommunikáló eszközeik kihasználják a 6 GHz-es frekvenciatartományt. A tech világ vezetői évek óta lobbiznak ezért, a kiterjesztett- és virtuális valóság felhasználásánál ugyanis kulcsfontosságúvá vált a technológia.

A Bizottság 5:0 arányban, egyhangúan fogadta el a javaslatot, amely engedélyezi a kis teljesítményű, rövid hatótávolságú eszközök ilyen típusú használatát. Ennek köszönhetően az új kütyük adatátviteli sebessége jelentősen megnő, a jeltovábbítás azonban csak rövid hatótávolságban engedélyezett, hogy ne zavarjanak más eszközöket, amelyek ezt a frekvenciatartományt használják.

Hirdetés

A technológia nagyon fontos lépcső az AR és VR szemüvegek és telefonok közti kommunikáció javításában, de a járművek infotainment rendszerei is profitálnak majd belőle, mint amilyen az Apple CarPlay is.  A Meta egyik alelnöke, Kevin Martin üdvözölte az FCC döntését, ez ugyanis új lendületet adhat a fejlesztéseknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.