Hirdetés

Ennél hajmeresztőbb processzorhűtőt talán még nem is láttunk



|

Több mint 2,2 millió forintba is kerülhet egy új CPU-hűtő, ami különféle alapokra építkezve passzív hűtést garantál, fémgolyókból készült tornyokkal.

Hirdetés

Valamiért az utóbbi időben minden gyártó hatalmas áremeléseket hajt végre, elég csak arra gondolnunk, hogy míg pár éve mindenkit sokkolt, hogy egy csúcsmobilért egy gyártó 1000 eurót kér, addig nem, hogy nem bukott el az irányzat, de már 1400-2000 euróba kerül az élmezőny. Ezek után meglepő még, ha azt mondjuk, itt egy processzorhűtő, amelyből az alapmodell 558 140 forintba kerül? A csúcsváltozat pedig 2 232 558 forintba? Sajnos ez nem vicc, ráadásul az sem tiszta sor egyelőre, hogy az Etsy kínálatába feltöltött termék valódi-e. 

Hirdetés

Igazából neve sincs, az eladója "organic workstation server fanless supercomputer heat sink" fantázianéven hirdeti, vagyis kulcsszavakat dobált egymásra. A leírás szerint 3D-nyomtatással készülő alapot kapunk. Az acél változat 558 140 forintba kerül, az alumínium és a bronz 744 186 és 1 647 419 forintba, a bronz pedig 2 232 558 forintba kerül. 

A talp részhez apró fém golyókból álló tornyokat rögzítettek, ami az eladó szerint a nagy felület miatt segít elnyelni és eloszlatni a hőt, gyorsan. Hőcsövekről nem esett szó, így nem tudni, pontosan hogyan működik a termék, illetve azt sem, hogyan rögzíthető a helyére és milyen foglalatokat támogat. A jelek szerint inkább prototípusról van szó, és a gyártás is 10-12 hét múlva indulhat, de a rendeléseket már fogadják. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez az egész egy nagy átverés is lehet akár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.