Hirdetés

Érdekes infók szivárognak az AMD Ryzen 5000 processzorokról



|

Warhol kódnév alatt érkeznek majd a 7 nm-es, Zen 3-alapú Ryzen 5000-es AMD processzorok, és más hír is akad.

Hirdetés

Bár pletykáltak már arról, hogy az AMD és a TSMC közös munkájának eredménye az lesz, hogy az asztali Ryzen 4000-es Vermeer processzorok 5 nm-es technológiával érkeznek, a legutóbbi értesülések alapján nem ez a helyzet. Érdemes persze minden ilyen információszivárgást fenntartásokkal kezelni, de a legutóbb előkerült ütemterv alapján úgy fest, hogy a Warhol kódnév alatt érkező Ryzen 5000-es processzorok Zen 3-alapúak és 7 nm-esek lesznek. 

Hirdetés

A Ryzen 4000-es Vermeer, a Ryzen 5000-es Warhol processzorok után pedig majd a Ryzen 6000-es Raphael chipek következnek, amelyek már Zen 4-alapokra építkeznek, 5 nm-es technológiával. A Raphael CPU-k mellé pedig egy Nav feliratot is biggyesztettek, ami arra utalhat, hogy a Ryzen 6000-es processzorok Navi-alapú iGPU-t kapnak. 

A Ryzen 4000-es asztali processzorok még idén megjelennek a tervek szerint, jövőre a Ryzen 5000, 2022-ben a Ryzen 6000 széria futhat be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.