Hirdetés

Érdekes társprocesszort kap az új iMac Pro



|

Bár Intel Xeon processzor lesz az új modellben, a jelek szerint kap egy Apple A10-es SoC-t is társprocesszornak.

Hirdetés

Az Apple új iMac Pro gépe várhatóan a jövő hónapban érkezik meg, és 5000 dolláros indulóártól lesz vihető. Ha minden igaz, akkor Intel Xeon processzor kap helyet benne, akár 18-magos verzióval is kérhető lesz. 

Hirdetés

Nem minden feladathoz kell persze ilyen erőmű, néha akár egy alacsony fogyasztású ARM-alapú chip is megteszi. Az Apple éppen ilyet használ az iPhone és iPad készülékeiben. A jelek szerint pedig beteszi a tavalyi Apple A10 Fusion SoC-t is az iMac Pro belsejébe

Mindezt Steven Troughton-Smith és Guilherme Rambo fedezték fel a kiszivárgott kódokból. Az A10-es chip elvileg a Siri hangalapú parancsait figyeli majd, illetve a SecureBootnál működik közre (többek között). 

Mivel az A10-es SoC az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus belsejében már megmutatta, hogy milyen erős, ezért könnyen elképzelhető, hogy más feladatokra is beveti majd az Apple, még ha el is törpül a lapka ereje egy Xeon CPU képességeivel szemben. 

Természetesen kizárt, hogy az Intel és az AMD erős processzorait a csúcskategóriás gépekben mobilos chipekre cseréljék, de a mostani történet jól mutatja, hogy egy lapos és könnyű laptopban lassan lesz létjogosultsága az ilyen lapkáknak is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.