Érintésérzékeny akciógombot kaphat némítás kapcsoló helyett az iPhone 15 Pro



|

Bár a hangerőszabályzók cseréjét elvileg elvetette az Apple, a túloldali kapcsoló jelentősen átalakulhat a következő generációval.

Nem telik el úgy hét, hogy ne ütné fel a fejét egy újabb pletyka az ősszel érkező iPhone 15 kapcsán, és bár az Apple sem megerősíteni, sem megcáfolni nem szokta ezeket, a szivárogtatók, szakértők és elemzők nem győzik egymás nyilatkozatait korrigálni. Persze rengeteg olyan eleme lehet még az új iPhone-nak, ahol nincsenek kőbe vésve a részletek, így aztán az almás cég mérnökei is folyamatosan felülbírálhatják a korábbi döntéseiket.

A legfrissebb pletykák szerint az első iPhone óta létező kapcsoló helyét egy szilárd gomb veheti át, ami fizikai mozgást nem végez, de egy haptikus rezgőmotorral imitálja azt.

Hirdetés

Az új akciógomb több funkciót is átvenne a hangerőszabályzótól, így például a készülék újraindítását is ezzel tudnánk aktiválni, érintésre fókuszálhatnánk a kamerával, lenyomásra fotót készíthetnénk, a gomb hosszú lenyomásával pedig videózhatnánk.

Az új funkciógombról a MacRumors számolt be a napokban, azonban több elemző is úgy véli, hogy egyelőre nem elég megbízható a technológia. Ha egyszerre cserélnék ezt és a hangerőszabályzókat is, az rögtön 3 rezgőmotorral bonyolítaná meg a dizájnt, így ezt szinte biztosan elvetették. Az akciógomb viszont jól hangzik, de félő, hogy ez is csak az iPhone 16-ban mutatkozik majd be.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.