Hirdetés

Ez a táblagép egy Raspberry Pi-re épít



|

2019 végén érkezhet meg a Raspberry Pi alapú táblagép, a nyílt forráskódú CutiePi.

Hirdetés

Nem a CutiePi lesz az első táblagép, ami egy Raspberry Pi lapka PC-re építve készült el, azonban ennek ellenére érdekes alkotás, 8 hüvelykes érintőkijelzővel és Raspberry Pi Computer Module 4 Lite lapkával (mivel ez nem normál Raspberry Pi, így a tablet laposabb lehet). 

Hirdetés

A fejlesztők jelenleg is dolgoznak a prototípuson, a forgalmazás elvileg még idén megkezdődik. A nyílt forráskódú projekt jegyében azonban bárki hozzáférhet a kódokhoz és dizájnhoz. 

Az érintésre optimalizált felületet a Qt használatával alkották meg, a gesztusok is támogatottak. A 8 hüvelykes kijelző 1280 x 800-as IPS LCD panel, alatta 4800 mAh-s akku, USB-A port, microSD-olvasó kaptak helyet. A prototípushoz még külsőleg van csatlakoztatva a lapka PC. 

A specifikációk a megjelenésig még változhatnak, illetve vételárat sem említettek egyelőre a fejlesztők. A tervek szerint azonban mindenképp 2019-ben dobnák piacra a CutiePi tabletet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.