Hirdetés

Ez a Windows 11-es PC kisebb, mint egy okostelefon



|

Közösségi finanszírozással valósulhat meg a Zepan tenyérnyi számítógépe, ami újraértelmezi a mobilitást.

Hirdetés

Első ránézésre sokkal inkább tűnik hordozható SSD-nek, mint PC-nek, de hatalmas potenciál van a Zepan RY-P1 mini PC-ben, ami épp egy japán közösségi finanszírozási oldalon megy nagyot. Az eszköz, ami a "valódi mobil iroda" ígéretével érkezik, már több mint 43 ezer dollárt gyűjtött, ezzel 3200%-kal túlszárnyalva az eredeti célt.

A gép mindössze 140 grammot nyom, méreteit tekintve pedig 122x60x10 mm-es, ezzel kisebb, mint egy Apple iPhone 15.

Hirdetés

Ebbe a parányi kasztniba zsúfoltak be egy Intel J4125 processzort és egy Intel UHD Graphics 600 grafikus chipet, ami mellé 8 GB DDR4 RAM és 128 GB SSD társul. Támogatja a Bluetooth 5.1-et és a Wi-Fi 6-ot. Portok tekintetében egy USB-C, egy USB 2.0 és egy microSD várja a felhasználókat, de egy USB hubbal alaposan felbővíthető.

A gyártó szerint a laptopok túl nehezek, a külső merevlemezek használata pedig körülményes, nem jelentenek megoldást a mobilitási problémákra. Egy ilyen gépet pedig egyszerűen kihúzunk az irodában, zsebre vágjuk és vihetjük is magunkkal. A decemberben megjelenő hardver mellé a komolyabb támogatóknak tablet méretű monitort is ad a cég, kíváncsian várjuk, vajon összekombinálják-e majd a felhasználók 6" körüli panelekkel is, gyakorlatilag Windows 11-es telefonokat létrehozva így.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.