Ez az első DisplayHDR 600-képes monitor



|

A Samsung CHG90 az első olyan monitor, amely megfelel a VESA DisplayHDR 600-as szabványának.

A Samsung augusztusban megjelent CHG90 monitora nem csak a világ legnagyobb QLED-es gamermonitora, hanem egy olyan termék is, ami magával húzza az ágazatát. Ezt bizonyítja az is, hogy a kijelző elsőként kapta meg a VESA DisplayHDR 600-as minősítését, amit csak alapos és szigorú tesztelések után ítélnek oda. Természetesen a CHG90 mellett a CHG70-nek is járt ez a cím

Hirdetés

Mindeddig nem volt olyan szabvány, amely alapján megkülönböztethettük volna első blikkre a PC-s monitorokat és a laptopok kijelzőit HDR-teljesítmény alapján. A VESA azonban a DisplayHDR szabvánnyal megoldja ezt a problémát. 

Az új szabvány természetesen több szempontból is figyelembe veszi a minőséget, és három szintet vonultat fel. A DisplayHDR 400 mellett van 600-as és 1000-es kategória is. A DisplayHDR 600-képes kijelzők HDR-tartalmait erős beltéri világítás mellett is lehet élvezni. 

Érdekesség, hogy a Samsung monitorával nem csak a VESA volt elégedett, a különböző teszteken egyébként is jól szerepelt ez a képernyő, sőt, a legtöbb szervezet és teszt díjakat is odaítélt a CHG90-nek. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.